Vielä aurinko paistaa ja ihan niinkuin siinä yhden kaupan mainoksessa heti tekee mieli kantaa grilli ulos ja korkata joku pirskahteleva kesäinen juoma. Ja mikäs siinä, grillaaminen on mahtava tapa laittaa ruokaa. Melkein sanoisin että mikä vaan keittiössa laitettu ruoka maistuu vielä astetta paremmalta kun sen valmistaa grillissä. Viime kesänä mies osti kilpavarustelun huumaamana markkinoiden isoimman hiiligrillin joka sitten kahden hengen voimin kannettiin mökin pihaan. Hiiligrilli koska vain siinä tulee (kuulemma) se oikea grillattu aromi).

Tästä voidaan olla montaa mieltä, mutta lopputulema kuitenkin on se että pihalla ruokailu on mahtavaa. Grillaaminen on mahtavaa. Grillattu karitsa on mahtavaa! Meillä on grillattu nyt muutaman kerran karitsan sisäfileitä jotka kypsyvät nopeasti ja ovat kertakaikkisen herkkua. 

Tarvitset fileiden koosta ja syöjien nälästä riippuen 1-3 filettä per syöjä. Ota fileet huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen grillaamista. Näin ne kypsyvät tasaisesti. Laita fileet astiaan ja lorauta päälle öljyä, provencen yrttisekoitusta ja 1tl suolaa. Pyörittele fileitä öljyssä niin että ne maustuvat kauttaaltaan. Grillaa hyvällä hiilloksella fileisiin kaunis pinta. 

Tällä kertaa fileiden seurana grillattiin pekoniin käärittyä parsaa, toinen helppo ja nopea herkkuruoka. Huuhtaise parsat ja katkaise puumainen tyvi. Kääri pekoninviipale parsan ympäri ja grillaa kunnes pekoni on rapeaa. Lisukkeena käy hyvin esimerkiksi valkosipulisen raikas tsatsiki. 

sis%C3%A4file.jpg