Sataa tai paistaa, kesäfiiliksen saa varmasti kokkaamalla grillissä. Ajatelkaa nyt – viileä viini/ olut helmeilee lasissa, aurinko paistaa ja grillistä nousee herkullinen tuoksu... Heti tuntuu vähän kesälomalta.  Karitsan ribsit eli kylkiluut ovat helppo, takuuhyvä ja pienellä ennakkovalmistelulla myös nopea ruoka jota saa luvan kanssa syödä sormin! Tämän voi valmistaa myös uunissa, mutta hei – nyt on kesä! Kesällä ollaan ulkona ja grillataan!

Ribs.jpg

Neljälle syöjälle tarvitset noin kaksi kiloa ribsejä.  Ruokailua edeltävänä päivänä laita ribsit kattilaan ja kaada päälle ruokalusikallinen suolaa sekä kylmää vettä sen verran että ne juuri ja juuri peittyvät. Keitä ribsejä suolavedessä 40-50 minuuttia kunnes liha alkaa irrota luista. Tämän jälkeen nosta ribsit vedestä ja laita ne muovipussiin. Lisää pussiin marinadi:  raasta yhden sitruunan kuori ja purista mehu, silppua nippu tuoretta timjamia, pari valkosipulinkynttä ja rouhi päälle mustapippuria. Lorota pussiin oliiviöljyä ja sulje pussi. Puristele ja hyrskytä pussia niin että liha on joka puolelta marinadissa ja nosta jääkaappiin odottamaan grillaamista. Ota kyljet pois jääkaapista noin tuntia ennen grillaamista.  Grillissä kylkiin tarvitsee enää ottaa vain väri ja ihana rapea pinta.  Liha sinänsä on jo kypsää.  Näin valmistettuna ribsit ovat nopeat valmistaa eivätkä ole kuivia kuten ribsit helposti ovat.  

Mikäli kypsennät ribsit uunissa, marinoi keittämättömät kyljet yllämainitulla tavalla. Ota kyljet pois jääkaapista noin tuntia ennen paistamista,  laita ne uunivuokaan ja paista noin tunti/ 200C peitettynä esim foliolla. Lopuksi ota folio pois ja anna kylkien ottaa väriä vielä noin 20 minuuttia.  Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.