Grillaaminen on sellaista onnellista ruuanlaittoa joka onnistuu käytännössä joka kerta. Grillista saa ruokaan ihanaa grillintuoksua ja makua joka nostaa peruspihvinkin ihan toiseen luokkaan. Pienellä valmistelulla grillaaminen ei ole edes vaikeaa tai hidasta. Erikseen ovat tietysti ne kerrat kun halutaan viettää aikaa letkeästi ruuanvalmistusviiniä siemaillen ja hartaasti grillaillen. 

Tämän ohjeen bongasin Fran Warden kirjasta Bistroherkut. Ohjeen löytäminen tuntui vähän kohtalolta, koskapa vain vähän aikaisemmin Bretagneen suuntautuneella matkallamme söimme hyvinkin samalla tavalla valmistettua, valkoviinissä marinoitua lammasta. Tämä on helppo ohje joka onnistuu kotonakin, eikä ole tarkkaa mitä karitsan osaa käyttää. Minä olen käyttänyt ribsejä ( luun vieressä on vaan maukkain liha!) ja kiekoiksi leikattua paistia ja kaulaa. Tässä ohjeessa lihaa ei varsinaisesti kypsennetä grillissä, vaan sieltä otetaan ainoastaan aromit ja ihanan rapeat paistopinnat ja varsinainen kypsennys tapahtuu uunissa. 

Tarvitset seuraavat ainekset

1,5kg karitsaa paloina eli kiekkoina tai ribseinä

4 salottisipulia kuutioina 

4 murskattua katajanmarjaa

nippu tuoretta timjamia

1tl jauhettua muskottipähkinää

4dl kuivaa valkoviiniä

suolaa ja mustapippuria

Laita kaikki ainekset uuninkestävään pataan, sekoita hyvin ja nosta viileään marinoitumaan yön yli. 

Nosta lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen grillaamista. Lämmitä grilli kunnolla kuumaksi, valuta lihat ja grillaa niitä noin kymmenen minuuttia molemmin puolin. Nosta lihat takaisin marinadiin ja työnnä koko komeus uuniin. Paista 180C noin tunti kunnes liha on kypsää ja pehmeää. 

Tarjoa uusien perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.